معرفی وبلاگ
با سلام خدمت بازدیدکنندگان گرامی
برآن شدم که اقدامی انجام دهم وبه سخنان رهبرم عمل کنم وباایجاد این وبلاگ توانسته باشم در جشن سی وچهارمین فجر انقلاب اسلامی همراه با شما باشم.
در این جا توجه شما را جلب می کنم به سخنان رهبر معظم انقلاب در باره فجر انقلاب اسلامی ایران:
دهه فجر ، سرآغاز طلوع اسلام، خاستگاه ارزشهاي اسلامي، مقطع رهايي ملت ايران و بخشي از تاريخ ماست كه گذشته را از آينده جدا ساخته است. در دهه فجر اسلام تولدي دوباره يافت و اين دهه در تاريخ ايران نقطه اي تعيين كننده و بي مانند بشمارميرود. تا قبل از انقلاب اسلامي، در ايران نظام اسلامي وجودنداشت و رابطه پادشاهان با مردم رابطه ي «غالب و مغلوب» و« سلطان و رعيت » بود وپادشاهان احساس ميكردند كه فاتحيني هستند كه بر مردم غلبه يافته اند و حضرت امام رضوان الله تعالي عليه اين سلسله معيوب را قطع كردند و نقطه ي عطفي در تاريخ ايران بوجودآوردند و شمشير اسلام مردم را عليه دشمنان اسلام، مردم و استعمارگران به كار گرفتند. دهه انقلاب از رشحات اسلام است و آئينه اي است كه خورشيد اسلام در او درخشيد و اين دهه بايد با عظمت هرچه تمامتر برگزارشود. اين مراسم را با هيجانهاي عاطفي صحيح بايد با طراوت و تازه كرد. در مذهب ما، احساسات، گريه و شادي، حب و بغض و عشق و نفرت جايگاه والايي دارد. از اين رو جشنهاي دهه فجر مي بايستي همچون مراسم و اعياد مذهبي گرامي داشته شود و مردمي باشد.
(حسین رضایی،متولد73،دانش آموز،ساکن اصفهان،ویژه شرکت در جشنواره وبلاگنویسی بصیرت،جوانان ،انقلاب
دسته
آرشیو
آمار وبلاگ
Rss
طراح قالب
hossein201273:حسین رضایی
به ميدان امام حسين كه شديم وارد خيابان سپه شديم:دقيقه به دقيقه به جمعيت اضافه مي شد :يكي نداي مرگ بر آمريكا مي داد ،يكي نداي مرگ بر اسراييل ،هر كدوم از اقشار از محله هاي مختلف اصفهان داشتند به سوي ميدان امام (ره)مي رفتند ونداي الله اكبر خامنه اي رهبر سر مي دادند :چهارراه مسجد حكيم را ردكرديم :يك سري از سربازان زحمت كش ارتش با نواي طبل وساز از ما استقبال مي كردند ديگر وارد ميدان امام شديم وپرچم ايران كه فكر كنم حدود 33ويا 35متر داشت را باز كردند وهمه بر بالاي سر خود گرفتند تا جايگاه ميدان امام كه امام جمعه اصفهان وديگر مسوولين استان سخنراني كردند.
يا علي
ادامه اولين دلنوشته من بودم.
منتظر نظرات خوبتون هستم
دستاوردهاي انقلاب اسلامي
دستاوردهاي انقلاب اسلامي
قدرت الله بهرامي، مهدي نظرپور
اشاره :
انقلاب اسلامي پديده اي الهي و مبارك بود كه در اواخر قرن بيستم، جهان را به لرزه در آورد و نور اميد را در دل مسلمانان و مستضعفان عالم روشن كرد. اين انقلاب عظيم دست آوردهاي فراواني در داخل و خارج از كشور داشت به طوري كه سال ها طول مي كشد تا همه ي آثار و نتايج اين پديده الهي آشكار و مورد تحليل قرار گيرد. در مقال گوشه اي از ابعاد وسيع آن را مورد بررسي قرار مي گيرد.
*دستاوردهاي سياسي انقلاب اسلامي
الف- سياست داخلي
1. حاكميت اسلام بر پايه ي ولايت فقيه: هدف اصلي و اساسي اديان الهي، رشد و تكامل بشر بر مبناي توحيد از طريق دعوت به مبارزه با كفر و شرك و الحاد بوده است. قدرت هاي استكباري جهان براي چپاول دست رنج توده هاي محروم نغمه ي «جدايي دين از سياست» را مطرح كردند و با اين توطئه توانستند بر جنبه هاي فكري، فرهنگي، ديني و ملي جوامع اسلامي استيلا يافته، منابع مادي و ذخاير زير زميني آن ها را به غارت ببرند و عجز و يأس را بر جوامع اسلامي حاكم گردانند.
پيروزي انقلاب اسلامي در ايران، بر چنين عقيده و نغمه اي خط بطلان كشيد و نهضت اسلام را تبديل به پديده اي منسجم و جهاني نمود.
امام خميني ره در ادامه ي قيام خود، تنها به مبارزه با حكومت هاي غاصب و ضد اسلامي اكتفا نكرد بلكه به منظور ايجاد حاكميت الهي بر اساس موازين اسلام [در عمل] اصل مقدس «ولايت فقيه» را مطرح و زمام امور جامعه اسلامي را خود در دست گرفت و رهبري سياسي – مذهبي را عينيت بخشيد و توانست چهره مخدوش جهان اسلام را اصلاح كرده، تأثير فوق العاده اي بر جهان اسلام و كشورهاي جهان سوم بگذارد.(1)
2. سرنگوني استبداد 2500 ساله ي شاهنشاهي در ايران: يكي از افتخارات موهوم پادشاهان ايران، نظام كهن شاهنشاهي در ايران بود كه خاندان پهلوي نيز خود را وارث آن قلمداد مي كرد. اين خاندان براي از بين بردن فرهنگ اسلامي در كشور سعي مي كرد با هزينه هاي گزاف از اموال و منابع اين ملت ستمديده فرهنگ اسلامي در كشور سعي مي كرد با هزينه هاي گزاف از اموال و منابع اين ملت ستمديده فرهنگ شاهنشاهي را جاي گزين فرهنگ اسلام بنمايد به اين منظور جشن هاي متعددي از جمله جشن هاي 2500 ساله را آن هم با بدترين شكل فساد و فحشا برگزار كرد. تاريخ هجري را به تاريخ شاهنشاهي تبديل كردند و تعويض نام ها و نيز وضع قوانين غير ديني در صدد محو دين از جامعه ي اسلامي ايران بر آمد، امام خميني ره، پس از سقوط رژيم شاهنشاهي در اولين پيام خود به ملت شريف ايران فرمودند:
من به اين پيروزي كه براي ملت ايران پيدا شده است تبريك مي گويم يك شاهنشاهي ظالم دو هزار و پانصد ساله را شما ملت ايران با مشت و با همتي بزرگ و ايماني راسخ سرنگون كرديد و توجه به پشتيباني هايي كه از او مي شد نكرديد.(2)
3. ارتقاي مشاركت سياسي و آگاهي هاي مردم: برگزاري انتخابات در جوامع انقلابي آن هم در اولين ماه هاي بعد از انقلاب امري دور از انتظار است، چرا كه با وجود توطئه هاي جهاني، ممكن است انتخابات آزاد باعث روي كار آمدن ضد انقلاب يا حداقل به دست گرفتن چند كرسي در مجلس شود. هم چنين عدم برگزاري انتخابات نيز بهانه اي براي كوبيدن اين جوامع از طرف مجامع استعماري مي شود. امام خميني ره با آگاهي هاي فراواني كه به مردم مي دادند و با اعتمادي كه به مردم داشتند، حاكميت بر سرنوشت مردم را به خودشان سپردند كه از جمله آن ها انتخابات نظام جمهوري اسلامي، انتخابات قانون اساسي، انتخاب خبرگان، رياست جمهوري و نمايندگان مجلس را كه در همان سال اول انقلاب برگزار شد مي توان نام برد. اين كار غير مترقبه فقط و فقط به جهت حضور آگاهانه مردم در صحنه هاي متعدد انقلاب بوده است. امام خميني ره با اشاره به اين دستاورد عظيم فرمودند:
نقطه ي روشني كه در اين اواخر عمر براي من اميد بخش است همين آگاهي و بيداري نسل جوان و نهضت روشن فكران است كه با سرعت در حال رشد است.(3)
4. كسب استقلال و آزادي: علت اصلي عقب ماندگي و بدبختي مردم مسلمان جهان در سرسپردگي و وابستگي حكومت هاي آن ها به استكبار مي باشد و راه رهايي از اين بدبختي كسب استقلال مي باشد.
همان طور كه درباره ي هر فرد مسأله استقلال و عدم استقلال مطرح است درباره ي جامعه نيز چنين مسأله اي در سطحي بسيار بالاتر مطرح است. با يك نگاه سطحي به نقشه سياسي جهان مشاهد مي شود كه بعضي از كشورها فرمانده هستند و بعضي فرمانبر. در كشور ما نيز قبل از انقلاب اين وضع حاكم بود. غرب و به خصوص آمريكا با تاراج منابع اقتصادي ما به شكل هاي گوناگون كشور ما را به صورت مستعمره در آورده بود به طوري كه در هيچ موردي ما به خود متكي نبوديم، ولي اين ملت تصميم گرفت با همتي مردانه قيد و بندهاي بندگي را پاره كند و استقلال سياسي، اقتصادي، علمي، فرهنگي و فكري خودش را به دست آورد و خودش براي خودش فكر كند و تصميم بگيرد.(4)
ب – سياست خارجي
1. اصل نه شرقي و نه غربي: از اصول مسلم و خدشه ناپذير حاكم بر سياست خارجي كه در قانون اساسي جمهوري اسلامي به آن تصريح شده اصل «نه شرقي و نه غربي» است. زماني كه جهان به دو بلوك شرق و غرب تقسيم شده بود و شاه نيز به عنوان يكي از مهره هاي اصلي آمريكا در خاورميانه، سياست هاي تجاوزگرانه غرب و به خصوص آمريكا را پياده مي كرد، بقيه كشورهاي مسلمان و جهان سوم نيز چاره اي نمي ديدند جز اين كه تحت سيطره يكي از دو قطب حاكم آن زمان قرار بگيرند. انقلاب اسلامي در چنين موقع حساسي با شعار نه شرقي و نه غربي نظام سلطه در جهان را در هم شكست و در مقابل دشمنان چون كوهي استوار ايستاد و استقلال خود را حفظ كرد امام راحل درباره ي اين سياست مي فرمايند:
ما نه تحت حمايت آمريكا و نه تحت حمايت شوروي و نه تحت حمايت هيچ قدرتي نيستيم ... آن چيزي كه شما مي خواستيد جمهوري اسلامي بود. آن چيزي را كه شما مي خواستيد نه شرقي و نه غربي بود و اين حاصل است اين را حفظش كنيد.(5)
2. تحقير آمريكا: جنايات و ستمگري هاي آمريكا نسبت به مردم ايران چه قبل و چه بعد از انقلاب آن قدر زياد هست كه امام خميني ره از آمريكا به عنوان شيطان بزرگ ياد مي كردند. به همين جهت مبارزه با اين غول استعمارگر همواره يكي از اصول عمده سياست خارجي جمهوري اسلامي ايران در طول مبارزات ملت قهرمان ايران بوده است.
در طول نيم قرن گذشته هيچ حادثه اي به اندازه ي انقلاب اسلامي نتوانسته به حيثيت بين المللي آمريكا ضربه وارد كند. سقوط رژيم شاهنشاهي – كه به عنوان مدافع و حافظ منافع آمريكا در منطقه عمل مي كرد – اخراج دهها هزار كارشناس و مستشار آمريكايي از ايران، خروج از پيمان سنتو كه براي حفظ منافع آمريكا تشكيل شده بود، اشغال لانه ي جاسوسي و دستگيري ديپلمات هاي جاسوس و دهها نمونه ي ديگر از جمله موارد تحقير آمريكاست. نامشروع اعلام كردن اسراييل و به رسميّت نشناختن مذاكرات صلح خاورميانه و اعلام مبارزه تا سرنگوني اين رژيم غاصب كه از حمايت هاي همه جانبه غرب و به خصوص آمريكا برخوردار است از ديگر محورهاي اصلي سياست خارجي جمهوري اسلامي به شمار مي رود. تا جايي كه حتي ورزش كاران ايراني نيز حاضر به مصاف با ورزشكاران رژيم صهيونيستي در ميدان هاي ورزشي نيستند. مقابله علني و آشكار آمريكا عليه انقلاب اسلامي ايران نتيجه اين ضربات پياپي است كه به حيثيت بين المللي آمريكا وارد شده است.
يكي ديگر از دست آوردهاي سياست خارجي جمهوري اسلامي، چرخش به سوي جهان عدم تعهد و حمايت از نهضت هاي آزادي بخش است.
*دست آوردهاي فرهنگي انقلاب اسلامي
الف - نفي مظاهر فرهنگي غرب و مقابله با تهاجم فرهنگي
استعمار نو شگردهاي خود را براي غارت اموال و منابع كشورهاي جهان سوم بر پايه ي سلطه ي فرهنگي استوار ساخته است. بيگانه ساختن مسلمانان از فرهنگ اصيل اسلامي از بارزترين توطئه هاي استعمارگران در تثبيت سلطه بر كشورهاي اسلامي بوده است.
امام خميني ره با درك عميق از علل عقب ماندگي مسلمانان آن ها را چنين مورد خطاب قرار مي دهد.
چنان غرب در نظر يك قشري از اين ملت جلوه كرده است كه گمان مي كنيم غير از غرب، ديگر هيچ چيز نيست اين وابستگي فكري، عقلي و مغزي غربي منشأ اكثر بدبختي هاي ملت ها و ملت ما نيز هست.(6)
پس از انقلاب اسلامي، احياي فرهنگ اسلامي و ارزش هاي آن مورد توجه قرار گرفت و علاوه بر مراكز آموزشي كشور رسانه هاي گروهي اعم از صدا و سيما، روزنامه ها، مجلات و حتي سينما، تئاتر و ساير وسايل هنري فرهنگي در جهت رشد فرهنگ جامعه اسلامي به كار گرفته شدند.
يكي از مظاهر بارز مقابله با تهاجم فرهنگي غرب، تلاش در جهت تحقق عدالت اجتماعي در ايران بود. شركت هاي چند مليتي با غارت منابع داخلي ما «اعم از نيروي كار، مواد اوليه ارزان و ...» فقر و تنگ دستي را بر سراسر كشور ما گسترده بودند. در داخل كشور نيز مرفهين بي درد و وابسته به نظام طاغوت، سرمايه هاي كشور را در دست داشتند. در اين كشور حاكميت سرمايه وسرمايه داري برقرار بود. دست آورد انقلاب در اين زمينه دگرگون ساختن ملاك هاي برتري اجتماعي از بعد اقتصادي به تقوا بود. حضرت امام خميني ره بارها با ذكر رنج هاي بي شماري كه بر اقشار محروم اجتماع رفته اصرار داشتند كه بزرگ ترين افتخار در نظام اسلامي خدمت به محرومين است.
يكي ديگر از دست آوردهاي فرهنگي انقلاب، مشخص شدن جايگاه واقعي زن مسلمان در خانه و اجتماع بود. براساس خود باختگي فرهنگي ورواج ارزش هاي غربي درعصر پهلوي، هوّيت اسلامي زن مسلمان ايراني مورد تهديد واقع شده بود.
در جامعه به تدريج فرهنگ برهنگي و بي عفتي رواج مي يافت و از فعاليت هاي اجتماعي و مفيد زنان كاسته مي شد.
پس از انقلاب اسلامي جايگاه زن در جامعه اسلامي تعيين شد و همان گونه كه زنان در جريان انقلاب فعاليت داشتند پس از انقلاب به جايگاه واقعي كه مسؤوليت در برابر مصالح اجتماعي و سياسي جامعه و حضور فعال در صحنه هاي مختلف بود دست يافتند.(7)
ب – عمومي شدن آموزش و ارتقاي سطح علمي جامعه
پيش از پيروزي انقلاب اسلامي ايران به رغم هياهوهاي زيادي كه در تبليغ رشد فرهنگي كشور و مبارزه با بي سوادي مي شد درصد بسياري از مردم ايران حتي در شهرها بي سواد بودند. در نظام جمهوري اسلامي به خصوص پس از پايان جنگ نهضت مدرسه سازي و افزودن فضاي آموزشي به وسيله دولت رُشد شتابنده اي يافت به طوري كه هر ساله بيش از صد هزار متر مربع به فضاي آموزشي كشور اضافه مي گردد. نهضت سواد آموزي در با سواد كردن ميليون ها نفر كه از نعمت خواندن و نوشتن محروم بودند موفقيت چشمگيري داشته است. تعداد دانشجويان كه قبل از انقلاب 160 هزار نفر بودند. اكنون به بالاي يك ميليون نفر رسيده است كه اين آمار، نشان از رشد فرهنگي مردم و آموزش نيروهاي متخصص و مورد نياز كشور دارد.
در راستاي همين رشد فرهنگي، قدرت ابتكار و خلاقيت اقشار ملت به ثمر نشسته به طوري كه جهان هر ساله شاهد پيروزي هاي نخبگان ايراني در رشته هاي مختلف در سطوح جهاني است.
*دستاوردهاي اقتصادي انقلاب اسلامي
بازسازي اقتصاد تك محصولي
اقتصاد ايران در رژيم پهلوي نمونه ي كامل اضمحلال اقتصاد ملي كشورهاي جهان سوم در نظام سرمايه داري بين الملل بود كشوري كه در اواخر عمر رژيم پهلوي با فروش بي دريغ نفت، تلاش داشت به معيارهاي رشد و توسعه غربي دست يابد. در همين راستا، كشاورزي ايران كه در گذشته نه چندان دور نيازهاي مردم را تأمين مي كرد و در سايه ي واردات محو شد. و در پرتو حاكميت هزار فاميل، اقتصاد ايران به زايده نظام سرمايه داري جهاني تبديل گشت ولي انقلاب اسلامي از همان روزهاي اول روح برابري و نفي استثمار را در پيكر نيمه جان اقتصاد كشور دميد و هر چند جنگ تحميلي باعث شد كه مدتي اين برنامه به عقب بيفتد ولي پس از پايان جنگ طي دو برنامه پنج ساله با هماهنگي مردم و دولت سازندگي آغاز گرديد.
حجم سازندگي در اين مدت كوتاه به حدي سريع بوده كه اعجاب جهانيان را برانگيخته است. علاوه بر بازسازي خرابي هاي جنگ تحميلي كه يك نمونه ي كوچك آن از بين رفتن چندين شهر و صدها روستاي كشور را شامل مي شد، طرح هاي بزرگي اجرا شده كه از جمله تنها مي توان از مجتمع فولاد مباركه فولاد اهواز، سد ساوه، سد مارون و سد پانزده خرداد و كارخانجات متعدد سيمان، نيروگاه هاي مختلف برق، راه آهن بافق – بندرعباس و سرخس - مشهد – تجن، پروژه هاي مختلف در امور كشاورزي، صنعتي – پالايشگاهي، نفت و گاز و پتروشيمي و ... نام برد كه هر كدام نياز به توضيح فراوان دارند. راه اندازي اين طرح ها و هم چنين طرح هايي كه تا پايان برنامه دوم توسعه به بهره برداري مي رسد تا حد زيادي چهره مملكت ما را دگرگون مي كند. به ثمر رسيدن اين طرح ها باعث مي گردد كشور ما از اقتصاد تك محصولي نجات يافته، صادرات غير نفتي افزايش يابد و ثروت كشور در مسير عدالت اجتماعي و توزيع عادلانه قرار گيرد.
*دست آوردهاي نظامي انقلاب اسلامي
دفاع قهرمانانه درمقابل حملات رژيم بعث
پس از پيروزي انقلاب اسلامي استكبار جهاني و ايادي داخلي آن براي ساقط نمودن جمهوري اسلامي توطئه فراواني را به اجرا در آوردند كه همه ي اين توطئه ها به شكست انجاميد. از جمله اين توطئه ها مي توان از هجوم گسترده نظامي رژيم بعث عراق نام برد كه با دفاع قهرمانانه نيروهاي مسلح و مردم، نقش بر آب شد و متجاوزان با خفت و خواري بيرون رانده شدند. به رغم برتري فوق العاده نيروهاي مسلح ما اعم از ارتش، سپاه و بسيج از لحاظ فرماندهي، معنويت و روحيه و ... نسبت به دشمن متجاوز، ما نتوانستيم به اهداف كامل خود دست يابيم و دليل آن حمايت مستقيم غرب و شرق و كشورهاي منطقه به خصوص آمريكا از رژيم بعث بود. ولي به هر حال در طول تاريخ كشورمان اين اولين جنگي بود كه بر ما تحميل شد ولي در پايان آن، متجاوز با همه ي پشتوانه اي كه داشت نتوانست به ذره اي از اهدافش دست يابد. ضمن اين كه در پايان جنگ با اعلام دبير كل سازمان ملل مبني بر متجاوز بودن رژيم بعث، پيروزي ايران در سطوح جهاني به ثبوت رسيد. بهترين تحليل در مورد دست آوردهاي جنگ تحميلي، از امام خميني ره است كه فرمودند:
ما انقلابمان را در جنگ به جهان صادر نموده ايم، ما مظلوميت خويش و ستم متجاوزان را در جنگ ثابت نموده ايم. ما در جنگ پرده جهان خواران كنار زديم، ما در جنگ دوستان و دشمنانمان را شناخته ايم. ما در جنگ به اين نتيجه رسيده ايم كه بايد روي پاي خودمان بايستيم. ما در جنگ ابهت دو ابر قدرت شرق و غرب را شكستيم ... تنها در جنگ بود كه صنايع نظامي ما از رشد آن چناني برخوردار شد و از همه مهم تر استمرار روح اسلام انقلابي در پرتو جنگ تحقق يافت.(8)
تشكيل سپاه و بسيج
يكي از افتخارات انقلاب اسلامي تشكيل سپاه و بسيج به فرمان امام خميني ره بود. اين دو نهاد مقدس از بدو تشكيل درگير جنگ هاي ناخواسته و تحميلي از سوي ابر قدرت ها و مزدوران داخلي آن ها در كردستان، خوزستان، سيستان و بلوچستان ... و در نهايت متجاوزين رژيم بعث عراق بودند و توانستند با اهداي خونِ پاك شان درخت انقلاب را آبياري كنند و آن را از گزند ضد انقلاب محفوظ بدارند.
در سايه ي اين فداكاري ها بود كه سپاه و بسيج در قلب امت مسلمان بيش از پيش جاي گرفت و مظهري از اخلاص و تعهد و ايثار شد. به طوري كه امام خميني ره در ديدارهاي مختلف از آن ها اين چنين ياد مي كردند:
- من از سپاه راضي هستم و به هيچ وجه نظرم از شما بر نمي گردد. اگر سپاه نبود كشور هم نبود.
- اي كاش من هم يك پاسدار بودم!
بسيج لشكر مخلص خداست من همواره به خلوص و صفاي بسيجيان غبطه مي خورم و از خدا مي خواهم تا با بسيجيانم محشور گرداند چرا كه در اين دنيا افتخارم اين است كه خود بسيجي ام. ... بسيج ميقات پا برهنگان و معراج انديشه پاك اسلامي است كه تربيت يافتگان آن نام و نشان در گمنامي و بي نشاني گرفته اند.(9)
خود كفايي نظامي
در حال حاضر بيشتر جنگ افزارهايي كه در ارتش و سپاه به كار گرفته مي شود ساخت كارخانجات داخل است. پيشرفت هاي قابل ملاحظه اي كه در توليد انواع موشك ها، توپ ها، خمپاره اندازها، تهيه قطعات يدكي هليكوپترها و هواپيماها و سيستم هاي كنترل راداري توسط ارتش، سپاه و وزارت دفاع صورت گرفته نمونه هاي روشني از خود كفايي نظامي است.
علاوه بر توليد تجهيزات نظامي، كشورمان در حال حاضر از نظر تعمير و نگهداري و مدرنيزه كردن سلاح هاي جنگي و آموزش افراد به مرز استقلال دفاعي رسيده به طوري كه مي توان گفت نيروهاي مسلح ايران در حال حاضر در رديف قوي ترين ارتش هاي دنيا قرار گرفته است.
* دستاوردهاي جهاني انقلاب اسلامي
انقلاب اسلامي ايران علاوه بر دستاوردهاي و آثار ارزشمندي كه براي ملت ايران داشته است، داراي رهآوردهاي بسياري نيز براي همه ي محرومان و مستضعفان بوده است. كه به خاطر محدوديت به تعدادي از آنها به صورت گذرا اشاره مي كنيم.
1. تجديد حيات اسلام در جهان
مقام معظم رهبري يكي ازمهم ترين دست آوردهاي انقلاب اسلامي راتجديدحيات اسلام درجهان خوانده وفرموده اند:
علي رغم گذشت بيش از يك صد و پنجاه سال از برنامه ريزي مدرن و همه جانبه عليه اسلام و امروز در سراسر دنيا يك حركت عظيم اسلامي به وجود آمده است كه به موجب آن اسلام در آفريقا، آسيا و حتي در قلب اروپا حيات جديدي را باز يافته و مسلمانان، به شخصيت و هويت واقعي خود پي برده اند.(10)
ابعاد مختلف اين تجديد حيات را در ظهور جنبش هاي اسلامي از شرقي ترين نقاط آسيا تا آمريكا مي توان مشاهده كرد. اگر صدها هزار نفر در كنار كاخ سفيد شعار «الله اكبر» سر مي دهند و مركز شرك و ظلم جهاني را به لرزه در مي آورند به اعتراف دشمنان انقلاب اسلامي اين خود باوري از تأثيرات انقلاب اسلامي ايران است.
از ميان جنبش هاي اسلامي كه پس از پيروزي انقلاب اسلامي شكل گرفتند مي توان از انتفاضه فلسطين، حزب الله لبنان، جبهه نجات اسلامي الجزاير، نهضت مسلمانان مصر، جبهه هاي اسلامي در سودان، كشمير، بحرين، عراق، تركيه، آذربايجان و ... نام برد كه با شعار الله اكبر عليه استكبار جهاني به پا خواسته اند.
پيام هاي امام خميني ره به مسلمانان به خصوص در موسم حج كه خواستار وحدت مسلمانان در برابر استكبار جهاني بود باعث مي شد كه روح تازه اي در كالبد مسلمانان جهان دميده شود. در يكي از اين پيام ها امام مي فرمايند:
هان! اين مسلمانان جهان و مستضعفان تحت سلطه ستمگران به پا خيزيد و دست اتحاد به هم دهيد و از اسلام و مقرات خود دفاع كنيد و از هياهوي قدرتمندان نهراسيد كه اين قرن، به خواست خداوند قادر قرنِ غلبه ي مستضعفان بر مستكبران و حق بر باطل است.(11)
به دنبال اين پيام هاي وحدت بخش بود كه بازگشت به تفكر ديني به خصوص دين اسلام آغاز شد. به عنوان نمونه چهل درصد از جمعيت پنج ميليوني مسلمانان آمريكا به تازگي به اسلام گرويده اند و اگر اين روند ادامه يابد تا پايان قرن حاضر اسلام به عنوان دومين دين عمده در آمريكا تبديل خواهد شد.(12)
گرايش شديد به دين يكي از دست آوردهاي انقلاب اسلامي در خارج ايران است. پس از انقلاب اسلامي صدها كتاب در مورد نقش مذهب در اجتماع و سياست به بازارهاي جهان آمده و بسياري از دانشگاه هاي جهان به تحقيق درباره ي مذهب پرداخته در حالي كه قبل از آن دين را افيون توده ها مي دانستند.
2. پيش بيني فروپاشي شوروي سابق
پيش بيني فروپاشي شوروي سابق را نيز بايد از دست آوردهاي انقلاب اسلامي شمرد. در حالي كه هيچ يك از تحليل گران سياسي دنيا فروپاشي اين قدرت بزرگ را پيش بيني نمي كردند. امام خميني ره با شناختي كه از قدرت اسلام داشتند اين پيش بيني دقيق را نمودند و در پيامي به رهبر شوروي سابق اعلام كردند كه صداي شكستن استخوان هاي كمونيسم به گوش مي رسد و از اين پس كمونيسم را بايد در موزه هاي تاريخ سياسي جهان بررسي كرد.(13)
صدور فرمان حضرت امام ره درباره ي سلمان رُشدي مُرتد به خاطر توهين به مقدسات اسلام يكي ديگر از دست آوردهاي انقلاب اسلامي ايران است. اين اقدام شجاعانه باعث تحقير شديد دنياي غرب و عزّت و سربلندي براي اسلام شد و رهبري انقلاب ثابت كردند كه هر جا به مقدسات مسلمانان توهين شود با همه توان و علي رغم اصول جاري حاكم بر روابط بين الملل در مقابل آن با تمام توان خواهند ايستاد.
دست آوردهاي ديگري مانند گرايش زنان مسلمان به حجاب، بازگشت به خويشتن در بين مسلمانان، تلاش غرب براي شناخت اسلام و تشيع و ... نيز از جمله دستاوردهاي انقلاب در خارج از كشور است.
پي نوشت ها:
1 . انقلاب و ريشه ها، حبيب الله طاهري، ص 254 – 259.
2. صحيفه ي نور، جلد 5، ص 75.
3 . همان، جلد 1، ص 220.
4 . پيرامون انقلاب اسلامي، شهيد مطهري، ص 159 – 160.
5 . صحيفه ي نور، جلد 17، ص 62 – 63.
6 . جمهوري اسلامي، 13/10/58
7 . رسالت، 13/10/71
. صحيفه ي نور، جلد 21، ص 67.
9 . همان، ص 52
10 . 22/9/1369.
11 . صحيفه ي نور، جلد 15، ص 125.
12 . روزنامه ي سلام، 28/3/1370.
13 . صحيفه ي نور، جلد 21، ص 67
* منبع: انقلاب اسلامي و انقلاب هاي جهاني، ناشر : زمزم هدايت (پژوهشكده تحقيقات اسلامي)، چاپ چهارم : بهار 1385، ص 108 - 118
دستاوردهاي انقلاب اسلامي
دستاوردهاي انقلاب اسلامي
قدرت الله بهرامي، مهدي نظرپور
اشاره :
انقلاب اسلامي پديده اي الهي و مبارك بود كه در اواخر قرن بيستم، جهان را به لرزه در آورد و نور اميد را در دل مسلمانان و مستضعفان عالم روشن كرد. اين انقلاب عظيم دست آوردهاي فراواني در داخل و خارج از كشور داشت به طوري كه سال ها طول مي كشد تا همه ي آثار و نتايج اين پديده الهي آشكار و مورد تحليل قرار گيرد. در مقال گوشه اي از ابعاد وسيع آن را مورد بررسي قرار مي گيرد.
*دستاوردهاي سياسي انقلاب اسلامي
الف- سياست داخلي
1. حاكميت اسلام بر پايه ي ولايت فقيه: هدف اصلي و اساسي اديان الهي، رشد و تكامل بشر بر مبناي توحيد از طريق دعوت به مبارزه با كفر و شرك و الحاد بوده است. قدرت هاي استكباري جهان براي چپاول دست رنج توده هاي محروم نغمه ي «جدايي دين از سياست» را مطرح كردند و با اين توطئه توانستند بر جنبه هاي فكري، فرهنگي، ديني و ملي جوامع اسلامي استيلا يافته، منابع مادي و ذخاير زير زميني آن ها را به غارت ببرند و عجز و يأس را بر جوامع اسلامي حاكم گردانند.
پيروزي انقلاب اسلامي در ايران، بر چنين عقيده و نغمه اي خط بطلان كشيد و نهضت اسلام را تبديل به پديده اي منسجم و جهاني نمود.
امام خميني ره در ادامه ي قيام خود، تنها به مبارزه با حكومت هاي غاصب و ضد اسلامي اكتفا نكرد بلكه به منظور ايجاد حاكميت الهي بر اساس موازين اسلام [در عمل] اصل مقدس «ولايت فقيه» را مطرح و زمام امور جامعه اسلامي را خود در دست گرفت و رهبري سياسي – مذهبي را عينيت بخشيد و توانست چهره مخدوش جهان اسلام را اصلاح كرده، تأثير فوق العاده اي بر جهان اسلام و كشورهاي جهان سوم بگذارد.(1)
2. سرنگوني استبداد 2500 ساله ي شاهنشاهي در ايران: يكي از افتخارات موهوم پادشاهان ايران، نظام كهن شاهنشاهي در ايران بود كه خاندان پهلوي نيز خود را وارث آن قلمداد مي كرد. اين خاندان براي از بين بردن فرهنگ اسلامي در كشور سعي مي كرد با هزينه هاي گزاف از اموال و منابع اين ملت ستمديده فرهنگ اسلامي در كشور سعي مي كرد با هزينه هاي گزاف از اموال و منابع اين ملت ستمديده فرهنگ شاهنشاهي را جاي گزين فرهنگ اسلام بنمايد به اين منظور جشن هاي متعددي از جمله جشن هاي 2500 ساله را آن هم با بدترين شكل فساد و فحشا برگزار كرد. تاريخ هجري را به تاريخ شاهنشاهي تبديل كردند و تعويض نام ها و نيز وضع قوانين غير ديني در صدد محو دين از جامعه ي اسلامي ايران بر آمد، امام خميني ره، پس از سقوط رژيم شاهنشاهي در اولين پيام خود به ملت شريف ايران فرمودند:
من به اين پيروزي كه براي ملت ايران پيدا شده است تبريك مي گويم يك شاهنشاهي ظالم دو هزار و پانصد ساله را شما ملت ايران با مشت و با همتي بزرگ و ايماني راسخ سرنگون كرديد و توجه به پشتيباني هايي كه از او مي شد نكرديد.(2)
3. ارتقاي مشاركت سياسي و آگاهي هاي مردم: برگزاري انتخابات در جوامع انقلابي آن هم در اولين ماه هاي بعد از انقلاب امري دور از انتظار است، چرا كه با وجود توطئه هاي جهاني، ممكن است انتخابات آزاد باعث روي كار آمدن ضد انقلاب يا حداقل به دست گرفتن چند كرسي در مجلس شود. هم چنين عدم برگزاري انتخابات نيز بهانه اي براي كوبيدن اين جوامع از طرف مجامع استعماري مي شود. امام خميني ره با آگاهي هاي فراواني كه به مردم مي دادند و با اعتمادي كه به مردم داشتند، حاكميت بر سرنوشت مردم را به خودشان سپردند كه از جمله آن ها انتخابات نظام جمهوري اسلامي، انتخابات قانون اساسي، انتخاب خبرگان، رياست جمهوري و نمايندگان مجلس را كه در همان سال اول انقلاب برگزار شد مي توان نام برد. اين كار غير مترقبه فقط و فقط به جهت حضور آگاهانه مردم در صحنه هاي متعدد انقلاب بوده است. امام خميني ره با اشاره به اين دستاورد عظيم فرمودند:
نقطه ي روشني كه در اين اواخر عمر براي من اميد بخش است همين آگاهي و بيداري نسل جوان و نهضت روشن فكران است كه با سرعت در حال رشد است.(3)
4. كسب استقلال و آزادي: علت اصلي عقب ماندگي و بدبختي مردم مسلمان جهان در سرسپردگي و وابستگي حكومت هاي آن ها به استكبار مي باشد و راه رهايي از اين بدبختي كسب استقلال مي باشد.
همان طور كه درباره ي هر فرد مسأله استقلال و عدم استقلال مطرح است درباره ي جامعه نيز چنين مسأله اي در سطحي بسيار بالاتر مطرح است. با يك نگاه سطحي به نقشه سياسي جهان مشاهد مي شود كه بعضي از كشورها فرمانده هستند و بعضي فرمانبر. در كشور ما نيز قبل از انقلاب اين وضع حاكم بود. غرب و به خصوص آمريكا با تاراج منابع اقتصادي ما به شكل هاي گوناگون كشور ما را به صورت مستعمره در آورده بود به طوري كه در هيچ موردي ما به خود متكي نبوديم، ولي اين ملت تصميم گرفت با همتي مردانه قيد و بندهاي بندگي را پاره كند و استقلال سياسي، اقتصادي، علمي، فرهنگي و فكري خودش را به دست آورد و خودش براي خودش فكر كند و تصميم بگيرد.(4)
ب – سياست خارجي
1. اصل نه شرقي و نه غربي: از اصول مسلم و خدشه ناپذير حاكم بر سياست خارجي كه در قانون اساسي جمهوري اسلامي به آن تصريح شده اصل «نه شرقي و نه غربي» است. زماني كه جهان به دو بلوك شرق و غرب تقسيم شده بود و شاه نيز به عنوان يكي از مهره هاي اصلي آمريكا در خاورميانه، سياست هاي تجاوزگرانه غرب و به خصوص آمريكا را پياده مي كرد، بقيه كشورهاي مسلمان و جهان سوم نيز چاره اي نمي ديدند جز اين كه تحت سيطره يكي از دو قطب حاكم آن زمان قرار بگيرند. انقلاب اسلامي در چنين موقع حساسي با شعار نه شرقي و نه غربي نظام سلطه در جهان را در هم شكست و در مقابل دشمنان چون كوهي استوار ايستاد و استقلال خود را حفظ كرد امام راحل درباره ي اين سياست مي فرمايند:
ما نه تحت حمايت آمريكا و نه تحت حمايت شوروي و نه تحت حمايت هيچ قدرتي نيستيم ... آن چيزي كه شما مي خواستيد جمهوري اسلامي بود. آن چيزي را كه شما مي خواستيد نه شرقي و نه غربي بود و اين حاصل است اين را حفظش كنيد.(5)
2. تحقير آمريكا: جنايات و ستمگري هاي آمريكا نسبت به مردم ايران چه قبل و چه بعد از انقلاب آن قدر زياد هست كه امام خميني ره از آمريكا به عنوان شيطان بزرگ ياد مي كردند. به همين جهت مبارزه با اين غول استعمارگر همواره يكي از اصول عمده سياست خارجي جمهوري اسلامي ايران در طول مبارزات ملت قهرمان ايران بوده است.
در طول نيم قرن گذشته هيچ حادثه اي به اندازه ي انقلاب اسلامي نتوانسته به حيثيت بين المللي آمريكا ضربه وارد كند. سقوط رژيم شاهنشاهي – كه به عنوان مدافع و حافظ منافع آمريكا در منطقه عمل مي كرد – اخراج دهها هزار كارشناس و مستشار آمريكايي از ايران، خروج از پيمان سنتو كه براي حفظ منافع آمريكا تشكيل شده بود، اشغال لانه ي جاسوسي و دستگيري ديپلمات هاي جاسوس و دهها نمونه ي ديگر از جمله موارد تحقير آمريكاست. نامشروع اعلام كردن اسراييل و به رسميّت نشناختن مذاكرات صلح خاورميانه و اعلام مبارزه تا سرنگوني اين رژيم غاصب كه از حمايت هاي همه جانبه غرب و به خصوص آمريكا برخوردار است از ديگر محورهاي اصلي سياست خارجي جمهوري اسلامي به شمار مي رود. تا جايي كه حتي ورزش كاران ايراني نيز حاضر به مصاف با ورزشكاران رژيم صهيونيستي در ميدان هاي ورزشي نيستند. مقابله علني و آشكار آمريكا عليه انقلاب اسلامي ايران نتيجه اين ضربات پياپي است كه به حيثيت بين المللي آمريكا وارد شده است.
يكي ديگر از دست آوردهاي سياست خارجي جمهوري اسلامي، چرخش به سوي جهان عدم تعهد و حمايت از نهضت هاي آزادي بخش است.
*دست آوردهاي فرهنگي انقلاب اسلامي
الف - نفي مظاهر فرهنگي غرب و مقابله با تهاجم فرهنگي
استعمار نو شگردهاي خود را براي غارت اموال و منابع كشورهاي جهان سوم بر پايه ي سلطه ي فرهنگي استوار ساخته است. بيگانه ساختن مسلمانان از فرهنگ اصيل اسلامي از بارزترين توطئه هاي استعمارگران در تثبيت سلطه بر كشورهاي اسلامي بوده است.
امام خميني ره با درك عميق از علل عقب ماندگي مسلمانان آن ها را چنين مورد خطاب قرار مي دهد.
چنان غرب در نظر يك قشري از اين ملت جلوه كرده است كه گمان مي كنيم غير از غرب، ديگر هيچ چيز نيست اين وابستگي فكري، عقلي و مغزي غربي منشأ اكثر بدبختي هاي ملت ها و ملت ما نيز هست.(6)
پس از انقلاب اسلامي، احياي فرهنگ اسلامي و ارزش هاي آن مورد توجه قرار گرفت و علاوه بر مراكز آموزشي كشور رسانه هاي گروهي اعم از صدا و سيما، روزنامه ها، مجلات و حتي سينما، تئاتر و ساير وسايل هنري فرهنگي در جهت رشد فرهنگ جامعه اسلامي به كار گرفته شدند.
يكي از مظاهر بارز مقابله با تهاجم فرهنگي غرب، تلاش در جهت تحقق عدالت اجتماعي در ايران بود. شركت هاي چند مليتي با غارت منابع داخلي ما «اعم از نيروي كار، مواد اوليه ارزان و ...» فقر و تنگ دستي را بر سراسر كشور ما گسترده بودند. در داخل كشور نيز مرفهين بي درد و وابسته به نظام طاغوت، سرمايه هاي كشور را در دست داشتند. در اين كشور حاكميت سرمايه وسرمايه داري برقرار بود. دست آورد انقلاب در اين زمينه دگرگون ساختن ملاك هاي برتري اجتماعي از بعد اقتصادي به تقوا بود. حضرت امام خميني ره بارها با ذكر رنج هاي بي شماري كه بر اقشار محروم اجتماع رفته اصرار داشتند كه بزرگ ترين افتخار در نظام اسلامي خدمت به محرومين است.
يكي ديگر از دست آوردهاي فرهنگي انقلاب، مشخص شدن جايگاه واقعي زن مسلمان در خانه و اجتماع بود. براساس خود باختگي فرهنگي ورواج ارزش هاي غربي درعصر پهلوي، هوّيت اسلامي زن مسلمان ايراني مورد تهديد واقع شده بود.
در جامعه به تدريج فرهنگ برهنگي و بي عفتي رواج مي يافت و از فعاليت هاي اجتماعي و مفيد زنان كاسته مي شد.
پس از انقلاب اسلامي جايگاه زن در جامعه اسلامي تعيين شد و همان گونه كه زنان در جريان انقلاب فعاليت داشتند پس از انقلاب به جايگاه واقعي كه مسؤوليت در برابر مصالح اجتماعي و سياسي جامعه و حضور فعال در صحنه هاي مختلف بود دست يافتند.(7)
ب – عمومي شدن آموزش و ارتقاي سطح علمي جامعه
پيش از پيروزي انقلاب اسلامي ايران به رغم هياهوهاي زيادي كه در تبليغ رشد فرهنگي كشور و مبارزه با بي سوادي مي شد درصد بسياري از مردم ايران حتي در شهرها بي سواد بودند. در نظام جمهوري اسلامي به خصوص پس از پايان جنگ نهضت مدرسه سازي و افزودن فضاي آموزشي به وسيله دولت رُشد شتابنده اي يافت به طوري كه هر ساله بيش از صد هزار متر مربع به فضاي آموزشي كشور اضافه مي گردد. نهضت سواد آموزي در با سواد كردن ميليون ها نفر كه از نعمت خواندن و نوشتن محروم بودند موفقيت چشمگيري داشته است. تعداد دانشجويان كه قبل از انقلاب 160 هزار نفر بودند. اكنون به بالاي يك ميليون نفر رسيده است كه اين آمار، نشان از رشد فرهنگي مردم و آموزش نيروهاي متخصص و مورد نياز كشور دارد.
در راستاي همين رشد فرهنگي، قدرت ابتكار و خلاقيت اقشار ملت به ثمر نشسته به طوري كه جهان هر ساله شاهد پيروزي هاي نخبگان ايراني در رشته هاي مختلف در سطوح جهاني است.
*دستاوردهاي اقتصادي انقلاب اسلامي
بازسازي اقتصاد تك محصولي
اقتصاد ايران در رژيم پهلوي نمونه ي كامل اضمحلال اقتصاد ملي كشورهاي جهان سوم در نظام سرمايه داري بين الملل بود كشوري كه در اواخر عمر رژيم پهلوي با فروش بي دريغ نفت، تلاش داشت به معيارهاي رشد و توسعه غربي دست يابد. در همين راستا، كشاورزي ايران كه در گذشته نه چندان دور نيازهاي مردم را تأمين مي كرد و در سايه ي واردات محو شد. و در پرتو حاكميت هزار فاميل، اقتصاد ايران به زايده نظام سرمايه داري جهاني تبديل گشت ولي انقلاب اسلامي از همان روزهاي اول روح برابري و نفي استثمار را در پيكر نيمه جان اقتصاد كشور دميد و هر چند جنگ تحميلي باعث شد كه مدتي اين برنامه به عقب بيفتد ولي پس از پايان جنگ طي دو برنامه پنج ساله با هماهنگي مردم و دولت سازندگي آغاز گرديد.
حجم سازندگي در اين مدت كوتاه به حدي سريع بوده كه اعجاب جهانيان را برانگيخته است. علاوه بر بازسازي خرابي هاي جنگ تحميلي كه يك نمونه ي كوچك آن از بين رفتن چندين شهر و صدها روستاي كشور را شامل مي شد، طرح هاي بزرگي اجرا شده كه از جمله تنها مي توان از مجتمع فولاد مباركه فولاد اهواز، سد ساوه، سد مارون و سد پانزده خرداد و كارخانجات متعدد سيمان، نيروگاه هاي مختلف برق، راه آهن بافق – بندرعباس و سرخس - مشهد – تجن، پروژه هاي مختلف در امور كشاورزي، صنعتي – پالايشگاهي، نفت و گاز و پتروشيمي و ... نام برد كه هر كدام نياز به توضيح فراوان دارند. راه اندازي اين طرح ها و هم چنين طرح هايي كه تا پايان برنامه دوم توسعه به بهره برداري مي رسد تا حد زيادي چهره مملكت ما را دگرگون مي كند. به ثمر رسيدن اين طرح ها باعث مي گردد كشور ما از اقتصاد تك محصولي نجات يافته، صادرات غير نفتي افزايش يابد و ثروت كشور در مسير عدالت اجتماعي و توزيع عادلانه قرار گيرد.
*دست آوردهاي نظامي انقلاب اسلامي
دفاع قهرمانانه درمقابل حملات رژيم بعث
پس از پيروزي انقلاب اسلامي استكبار جهاني و ايادي داخلي آن براي ساقط نمودن جمهوري اسلامي توطئه فراواني را به اجرا در آوردند كه همه ي اين توطئه ها به شكست انجاميد. از جمله اين توطئه ها مي توان از هجوم گسترده نظامي رژيم بعث عراق نام برد كه با دفاع قهرمانانه نيروهاي مسلح و مردم، نقش بر آب شد و متجاوزان با خفت و خواري بيرون رانده شدند. به رغم برتري فوق العاده نيروهاي مسلح ما اعم از ارتش، سپاه و بسيج از لحاظ فرماندهي، معنويت و روحيه و ... نسبت به دشمن متجاوز، ما نتوانستيم به اهداف كامل خود دست يابيم و دليل آن حمايت مستقيم غرب و شرق و كشورهاي منطقه به خصوص آمريكا از رژيم بعث بود. ولي به هر حال در طول تاريخ كشورمان اين اولين جنگي بود كه بر ما تحميل شد ولي در پايان آن، متجاوز با همه ي پشتوانه اي كه داشت نتوانست به ذره اي از اهدافش دست يابد. ضمن اين كه در پايان جنگ با اعلام دبير كل سازمان ملل مبني بر متجاوز بودن رژيم بعث، پيروزي ايران در سطوح جهاني به ثبوت رسيد. بهترين تحليل در مورد دست آوردهاي جنگ تحميلي، از امام خميني ره است كه فرمودند:
ما انقلابمان را در جنگ به جهان صادر نموده ايم، ما مظلوميت خويش و ستم متجاوزان را در جنگ ثابت نموده ايم. ما در جنگ پرده جهان خواران كنار زديم، ما در جنگ دوستان و دشمنانمان را شناخته ايم. ما در جنگ به اين نتيجه رسيده ايم كه بايد روي پاي خودمان بايستيم. ما در جنگ ابهت دو ابر قدرت شرق و غرب را شكستيم ... تنها در جنگ بود كه صنايع نظامي ما از رشد آن چناني برخوردار شد و از همه مهم تر استمرار روح اسلام انقلابي در پرتو جنگ تحقق يافت.(8)
تشكيل سپاه و بسيج
يكي از افتخارات انقلاب اسلامي تشكيل سپاه و بسيج به فرمان امام خميني ره بود. اين دو نهاد مقدس از بدو تشكيل درگير جنگ هاي ناخواسته و تحميلي از سوي ابر قدرت ها و مزدوران داخلي آن ها در كردستان، خوزستان، سيستان و بلوچستان ... و در نهايت متجاوزين رژيم بعث عراق بودند و توانستند با اهداي خونِ پاك شان درخت انقلاب را آبياري كنند و آن را از گزند ضد انقلاب محفوظ بدارند.
در سايه ي اين فداكاري ها بود كه سپاه و بسيج در قلب امت مسلمان بيش از پيش جاي گرفت و مظهري از اخلاص و تعهد و ايثار شد. به طوري كه امام خميني ره در ديدارهاي مختلف از آن ها اين چنين ياد مي كردند:
- من از سپاه راضي هستم و به هيچ وجه نظرم از شما بر نمي گردد. اگر سپاه نبود كشور هم نبود.
- اي كاش من هم يك پاسدار بودم!
بسيج لشكر مخلص خداست من همواره به خلوص و صفاي بسيجيان غبطه مي خورم و از خدا مي خواهم تا با بسيجيانم محشور گرداند چرا كه در اين دنيا افتخارم اين است كه خود بسيجي ام. ... بسيج ميقات پا برهنگان و معراج انديشه پاك اسلامي است كه تربيت يافتگان آن نام و نشان در گمنامي و بي نشاني گرفته اند.(9)
خود كفايي نظامي
در حال حاضر بيشتر جنگ افزارهايي كه در ارتش و سپاه به كار گرفته مي شود ساخت كارخانجات داخل است. پيشرفت هاي قابل ملاحظه اي كه در توليد انواع موشك ها، توپ ها، خمپاره اندازها، تهيه قطعات يدكي هليكوپترها و هواپيماها و سيستم هاي كنترل راداري توسط ارتش، سپاه و وزارت دفاع صورت گرفته نمونه هاي روشني از خود كفايي نظامي است.
علاوه بر توليد تجهيزات نظامي، كشورمان در حال حاضر از نظر تعمير و نگهداري و مدرنيزه كردن سلاح هاي جنگي و آموزش افراد به مرز استقلال دفاعي رسيده به طوري كه مي توان گفت نيروهاي مسلح ايران در حال حاضر در رديف قوي ترين ارتش هاي دنيا قرار گرفته است.
* دستاوردهاي جهاني انقلاب اسلامي
انقلاب اسلامي ايران علاوه بر دستاوردهاي و آثار ارزشمندي كه براي ملت ايران داشته است، داراي رهآوردهاي بسياري نيز براي همه ي محرومان و مستضعفان بوده است. كه به خاطر محدوديت به تعدادي از آنها به صورت گذرا اشاره مي كنيم.
1. تجديد حيات اسلام در جهان
مقام معظم رهبري يكي ازمهم ترين دست آوردهاي انقلاب اسلامي راتجديدحيات اسلام درجهان خوانده وفرموده اند:
علي رغم گذشت بيش از يك صد و پنجاه سال از برنامه ريزي مدرن و همه جانبه عليه اسلام و امروز در سراسر دنيا يك حركت عظيم اسلامي به وجود آمده است كه به موجب آن اسلام در آفريقا، آسيا و حتي در قلب اروپا حيات جديدي را باز يافته و مسلمانان، به شخصيت و هويت واقعي خود پي برده اند.(10)
ابعاد مختلف اين تجديد حيات را در ظهور جنبش هاي اسلامي از شرقي ترين نقاط آسيا تا آمريكا مي توان مشاهده كرد. اگر صدها هزار نفر در كنار كاخ سفيد شعار «الله اكبر» سر مي دهند و مركز شرك و ظلم جهاني را به لرزه در مي آورند به اعتراف دشمنان انقلاب اسلامي اين خود باوري از تأثيرات انقلاب اسلامي ايران است.
از ميان جنبش هاي اسلامي كه پس از پيروزي انقلاب اسلامي شكل گرفتند مي توان از انتفاضه فلسطين، حزب الله لبنان، جبهه نجات اسلامي الجزاير، نهضت مسلمانان مصر، جبهه هاي اسلامي در سودان، كشمير، بحرين، عراق، تركيه، آذربايجان و ... نام برد كه با شعار الله اكبر عليه استكبار جهاني به پا خواسته اند.
پيام هاي امام خميني ره به مسلمانان به خصوص در موسم حج كه خواستار وحدت مسلمانان در برابر استكبار جهاني بود باعث مي شد كه روح تازه اي در كالبد مسلمانان جهان دميده شود. در يكي از اين پيام ها امام مي فرمايند:
هان! اين مسلمانان جهان و مستضعفان تحت سلطه ستمگران به پا خيزيد و دست اتحاد به هم دهيد و از اسلام و مقرات خود دفاع كنيد و از هياهوي قدرتمندان نهراسيد كه اين قرن، به خواست خداوند قادر قرنِ غلبه ي مستضعفان بر مستكبران و حق بر باطل است.(11)
به دنبال اين پيام هاي وحدت بخش بود كه بازگشت به تفكر ديني به خصوص دين اسلام آغاز شد. به عنوان نمونه چهل درصد از جمعيت پنج ميليوني مسلمانان آمريكا به تازگي به اسلام گرويده اند و اگر اين روند ادامه يابد تا پايان قرن حاضر اسلام به عنوان دومين دين عمده در آمريكا تبديل خواهد شد.(12)
گرايش شديد به دين يكي از دست آوردهاي انقلاب اسلامي در خارج ايران است. پس از انقلاب اسلامي صدها كتاب در مورد نقش مذهب در اجتماع و سياست به بازارهاي جهان آمده و بسياري از دانشگاه هاي جهان به تحقيق درباره ي مذهب پرداخته در حالي كه قبل از آن دين را افيون توده ها مي دانستند.
2. پيش بيني فروپاشي شوروي سابق
پيش بيني فروپاشي شوروي سابق را نيز بايد از دست آوردهاي انقلاب اسلامي شمرد. در حالي كه هيچ يك از تحليل گران سياسي دنيا فروپاشي اين قدرت بزرگ را پيش بيني نمي كردند. امام خميني ره با شناختي كه از قدرت اسلام داشتند اين پيش بيني دقيق را نمودند و در پيامي به رهبر شوروي سابق اعلام كردند كه صداي شكستن استخوان هاي كمونيسم به گوش مي رسد و از اين پس كمونيسم را بايد در موزه هاي تاريخ سياسي جهان بررسي كرد.(13)
صدور فرمان حضرت امام ره درباره ي سلمان رُشدي مُرتد به خاطر توهين به مقدسات اسلام يكي ديگر از دست آوردهاي انقلاب اسلامي ايران است. اين اقدام شجاعانه باعث تحقير شديد دنياي غرب و عزّت و سربلندي براي اسلام شد و رهبري انقلاب ثابت كردند كه هر جا به مقدسات مسلمانان توهين شود با همه توان و علي رغم اصول جاري حاكم بر روابط بين الملل در مقابل آن با تمام توان خواهند ايستاد.
دست آوردهاي ديگري مانند گرايش زنان مسلمان به حجاب، بازگشت به خويشتن در بين مسلمانان، تلاش غرب براي شناخت اسلام و تشيع و ... نيز از جمله دستاوردهاي انقلاب در خارج از كشور است.
پي نوشت ها:
1 . انقلاب و ريشه ها، حبيب الله طاهري، ص 254 – 259.
2. صحيفه ي نور، جلد 5، ص 75.
3 . همان، جلد 1، ص 220.
4 . پيرامون انقلاب اسلامي، شهيد مطهري، ص 159 – 160.
5 . صحيفه ي نور، جلد 17، ص 62 – 63.
6 . جمهوري اسلامي، 13/10/58
7 . رسالت، 13/10/71
. صحيفه ي نور، جلد 21، ص 67.
9 . همان، ص 52
10 . 22/9/1369.
11 . صحيفه ي نور، جلد 15، ص 125.
12 . روزنامه ي سلام، 28/3/1370.
13 . صحيفه ي نور، جلد 21، ص 67
* منبع: انقلاب اسلامي و انقلاب هاي جهاني، ناشر : زمزم هدايت (پژوهشكده تحقيقات اسلامي)، چاپ چهارم : بهار 1385، ص 108 - 118